Dijnselburg Recreatie en Verblijf

Internet wordt steeds belangrijker, ook en misschien wel juist op een vakantiepark. Wie wil er nu niet online je fietsroute uitstippelen, bezienswaardigheden opzoeken of natuurlijk even videobellen met het thuisfront? Om aan die behoefte te voldoen hebben wij Recreatiecentrum Dijnselburg voorzien van een vernieuwde netwerkinrichting Hierbij is alle apparatuur volledig vervangen, de bestaande ADSL verbinding geupgrade naar glasvezel en is er een dekkend WiFi netwerk gerealiseerd over het gehele park.

Van ADSL naar glasvezel

Door de overstap naar onze glasvezel verbinding is de downloadsnelheid vertienvoudigd en de uploadsnelheid met ruim 30 keer verhoogd! Deze bandbreedte stelt iedereen in staat om gelijktijdig van een goede verbinding te voorzien.

Ten behoeve van het bedrijfsnetwerk is  quality of service toegepast waardoor zakelijk verkeer voorrang krijgt op het overige netwerkverkeer. Om de continuïteit te waarborgen is een VDSL verbinding geconfigureerd als back-up oplossing. Zo is er altijd een verbinding beschikbaar.

Point-to-point verbinding

Via een point-to-point verbinding wordt de glasvezel verbinding verspreid naar meerdere masten op het 5 hectare grote recreatiepark. Op deze manier hebben we de internetverbinding draadloos over gebracht naar verschillende hoeken op het recreatiepark.

WiFi, overal en altijd

Middels de Managed WiFi oplossing is er een groot aantal access points geplaatst verspreid over het park, waarmee een volledige WiFi dekking is gerealiseerd. 

Via de controller in onze cloud is het volledige netwerk te beheren, analyseren en onderhouden. Hierbij monitoren we alle verbindingen en voorzien we de apparatuur van de nieuwste software. Op deze manier kunnen interferenties eenvoudig en snel worden geëlimineerd en zelfs worden voorkomen.

Toegangscontrole, intercom en camerabeveiliging

Buiten de openingstijden van de receptie is de slagboom te openen via de intercom, die is aangesloten op onze telefooncentrale in de cloud. Na contact met de telefooncentrale kan op afstand toegang tot het park worden verschaft via deze oplossing.

De camera's hebben we gekoppeld aan ons cloud platform en via verschillende Apps is het hierdoor op afstand mogelijk om vooraf te bekijken wie er voor de slagboom staat.

Minder hardware door slim gebruik van onze cloud

Door het slim inzetten van moderne cloud oplossingen en virtualisatie van de omgeving hebben wij de benodigde hardware op locatie met maar liefst 90% weten te reduceren.

Hierdoor is onderhoud eenvoudiger en veel beter beheersbaar. Als grootste voordeel gaat dit ten goede van de continuïteit en is de kans op storingen tot een minimum beperkt.

Ook interesse in een goed dekkend WiFi netwerk? Neem dan hier contact met ons op.