Restaurant Hotel de Watergeus

Restaurant Hotel de Watergeus is een charmant en modern hotel in Nieuwkoop. Hier kan je uitstekend dineren in het door Michelin Bib Gourmand (2020) bekroonde restaurant. Zowel vanuit het hotel als restaurant is er prachtig uitzicht op de Nieuwkoopse plassen. In het begin van 2019 stond er een complete renovatie gepland en Incito mocht hierbij het complete netwerk verzorgen. Wat begon met een kleine inventarisatie werd een volledig nieuwe inrichting op alle fronten.

Het gehele hotel van ISDN naar VoIP

Zowel de telefoons in de hotelkamer als in het hotel en restaurant werden aangestuurd door een ouderwetse Siemens ISDN centrale. Met het oog op de uitfasering hebben we alle telefoons vervangen voor een cloud aangestuurde oplossing.

De openingstijden, welkomstboodschap en voicemails kunnen nu precies worden afgestemd op de juiste jaargetijde voor een betere klant ervaring.

Volledig redundante internetverbinding

In hetzelfde ISDN tijdperk werd er gebruik gemaakt van een trage ADSL verbinding. Deze is eerst voorzien van een upgrade naar VDSL om vervolgens te vervangen voor een nieuw opgeleverde verbinding van Ziggo.

De VDSL verbinding is hier nog steeds actief zodat het hotel en de gasten altijd een tweede back-up verbinding beschikbaar hebben.

Een compleet dekkend WiFi netwerk

Na een grondige site survey hebben we een uitstekend dekkend WiFi netwerk kunnen realiseren. Het kassasysteem, het hotel, restaurant en gasten hebben een apart netwerk.

De belangrijkste netwerken hebben de hoogste prioriteit en iedereen heeft voldoende bandbreedte om zonder problemen gebruik te kunnen maken van het internet.

Werken in de cloud met Office 365

Waar de internetverbinding voorheen te wensen over liet was werken in de cloud eigenlijk geen optie. Met de nieuwe internetverbinding is de lokale server de deur gewezen en hebben we een complete migratie naar de Office 365 cloud van Microsoft gerealiseerd.

 

De Watergeus

Een kleine indruk van het hotel en restaurant