Betrouwbaar en altijd beschikbaar

Bij de bouw en het beheer van de datacenter is alles erop gericht om een betrouwbare en altijd-beschikbare hosting-omgeving aan te bieden. Het uitbesteden van bedrijfskritische IT-systemen is een kwestie van vertrouwen en dit principe ligt ten grondslag aan de manier waarop het datacenter is ingericht en wordt onderhouden. Het is ontworpen aan de hand van de hoogste indsutriele standaarden, biedt een volledige redundante infrastructuur en wordt beschermd tegen brand en stroomuitval. Het datacenter is daarnaast boven zeespiegel niveau gebouwd om zelfs bestand te zijn tegen overstromingen.

Ongeëvenaarde snelheid

Het datacenter staat in directe verbinding met AMS-ix (’s werelds grootste internet exchange/snelweg) waardoor de snelheid ongekend hoog ligt. Hiermee is het mogelijk om, zonder tussenstops, direct te schakelen met meer dan 350 netwerken over de hele wereld.

Redundante stroom

Om voortdurend in bedrijf te blijven hebben de datacenters toegang tot redundante stroomvoorziening. Onze locatie is uitgerust met Uninterruptible Power Supply (UPS)-systemen en dieselgeneratoren in standby-stand. Deze kunnen, in het geval dat de reguliere stroom uit valt, de locatie voor onbeperkte tijd van stroom voorzien.

Brandbeveiliging

In deze locatie is VESDA (Very Early Smoke Detection Apparatus) geïnstalleerd. Deze hoogst gevoelige rookmelders worden voortdurend in de gaten gehouden. In het, zelfs onwaarschijnlijke geval, dat er toch brand uitbreekt beschikt het datacenter hiermee over een milieuvriendelijke installatie voor brandbestrijding die op waternevel werkt. Deze dooft het vuur snel en effectief. VESDA is zo ontworpen dat er zo min mogelijk onderbrekingen kunnen optreden en de problemen klein blijven.

Toegangscontrole

Er is 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar complete beveiliging aanwezig in én rondom het datacenter. Het CCTV netwerk ziet en bewaakt het volledige interieur, de strategische buitenlocaties en alle toegangswegen. Ook is er een biometrisch identificatiesysteem aanwezig welke alleen toegang verleent aan de geautoriseerde personen.

Toewijding aan het hoogste niveau

De datacenters zijn volgens internationale normen gecertificeerd op het gebied van Beveiligingsmanagement (ISO/IEC 27001), Kwaliteitsmanagement (ISO 9001), Milieumanagement (ISO 14001), Arbomanagement (OHSAS 18001) en Creditcardbeveiliging (PCI DSS Certified). Deze standaarden zijn door overheidsinstellingen geaccordeerd, het hoogst haalbare en worden wereldwijd erkend.

 

Neem vrijblijvend contact op