Samenwerken met Microsoft Teams

Geplaatst op 31-03-2020

Microsoft Teams is met inmiddels ruimschoots 44 miljoen dagelijkse gebruikers veruit de grootse tool om samen te werken. Maar wat is precies de grote kracht van Teams? En waarom moet je vooral niet blijven werken met WhatsApp. We leggen je in dit artikel in een paar minuten uit dat Teams veel meer is dan alleen een chat applicatie.

Structureer Werkprocessen

Maak duidelijke spelregels met je collega's. Dit kunnen allehande afspraken zijn zoals de werktijden, beschikbaarheid maar ook over het gebruik van software.

Er zijn veel beschikbare programma's waarvan elk zijn voor- en nadelen heeft. Met ruimschoots 44 miljoen gebruikers is Microsoft Teams een van de meest gebruikte programma's van dit moment.

Gebruik de juiste tools: Microsoft Teams

Microsoft Teams is een App op samen te werken met veel handige functionaliteiten zoals gesprekken en videoconferenties.

Is de juiste software geïnstalleerd en werken alle webcams en microfoons wel? Controleer altijd tijdig of alle devices naar behoren werken, dat voorkomt stress en zorgt voor een efficiënt verloop van meetings. 

Videoconferenties, chat én meer

Met Teams is video vergaderen een fluitje van een cent. Selecteer een 'Team' of individueel contact en start een videoconferentie. Lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen zijn een belangrijk onderdeel van communicatie. Het is zelfs mogelijk om deze meetings op te slaan als notulen.

Met een maximaal 80 gebruikers in één conferentie moet dit geen beperkingen opleveren. Toch bang dat je tegen beperkingen aan loopt? Microsoft gaat dit aantal uitbreiden naar zelfs 250 gebruikers dus dat is nergens voor nodig.

Multi-platform: altijd én overal

Zit je om wat voor reden dan ook even niet achter je computer? Geen zorgen, je kunt Teams ook installeren op je smartphone of tablet. Zo kun je ook onderweg deelnemen aan een vergadering en je bestanden benaderen, delen en bewerken.

Iedereen heeft een voorkeur voor een bepaald type apparaat. Bij Teams is dat geen enkel probleem. Teams is namelijk beschikbaar op elk type apparaat: Mac, Windows, Android of iOS. 

Volledige geïntegreerd in Office 365

Gebruik je Microsoft Teams in combinatie met een Office 365 abonnement? Dan zijn de mogelijkheden alleen nog maar uitgebreider. Ja agenda is volledig geïntegreerd en hiernaast wroden bestanden die je deelt automatisch in de betreffende OneDrive en SharePoint mappen opgeslagen.

Een belangrijk voordeel is hierbij dat alle data beschikbaar blijft binnen en eigendom blijft van de organisatie. Dat is bijvoorbeeld bij WhatsApp niet het geval.

Hoe integreer ik Microsoft Teams in mijn organisatie?
Ben je benieuwd wat Microsoft Teams en Office 365 voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer en praten je graag bij over de laatste ontwikkelingen.