Thuiswerken, waar je op moet letten

Geplaatst op 26-03-2020

Iedereen heeft de gedachte wel eens gehad: ‘wat lijkt het me heerlijk om thuis te werken’. Deze gedachte komt met name op wanneer je in de file staat of afgeleid wordt bij een vergadering of bij het wachten op het koffie apparaat op kantoor. Bij thuiswerken komt echter veel meer kijken dan je in eerste instantie denkt.

Thuiswerken is relevanter dan ooit en daarom geven we je in dit artikel een aantal bruikbare tips om geconcentreerd en efficiënt aan de slag te blijven. Daarbij wijzen we je tegelijkertijd op de valkuilen die thuiswerken met zich mee brengen en hoe je deze kan voorkomen.

Vermijd afleidingen

Creëer wanneer mogelijk een afgescheiden werkplek in huis en zorg ervoor dat je huisgenoten op de hoogte zijn van je werktijden. Probeer wanneer dit niet mogelijk is een zo rustig mogelijke plek in het huis op te zoeken en zorg voor een ‘clean desk’.

Ben je bang dat je de verleiding van je smartphone niet kan weerstaan? Zorg dat hij niet binnen handbereik ligt of blokkeer apps als Facebook en Instagram middels de app ‘Freedom’ tijdens je werkuren.

Veilige en duidelijke communicatie

Er is minder persoonlijk contact en dat is een voedingsbodem voor onduidelijkheid en frustratie op de digitale werkvloer. Een passende oplossing voor onderlinge communicatie is daarom erg belangrijk.

Vanwege het grote belang voor het onderhouden van contacten hebben we een apart artikel gewijd aan goede communicatie op afstand.

Zorg voor een ergonomische werkplek

Een laptop is erg praktisch vanwege zijn mobiliteit maar vaak niet direct ergonomisch verantwoord. Voor een dagje is dat geen ramp maar voor een langere tijd is het raadzaam te investeren in een goede werkplek. 

Zorg ervoor dat de bovenste rand van je scherm op ooghoogte staat, op ongeveer 50 centimeter van je gezicht. Zorg voor een goede bureaustoel, afgesteld op de juiste hoogte ten opzichte van je bureau.

Zorg voor een goed bureau en de juiste zithouding
Ben je de enige die de thuiswerkplek gebruikt of deel je deze met je partner of kinderen? Belangrijk is dan dat iedereen de juiste houding en ondersteuning krijgt en dit kan een groot verschil maken bij de keuze voor de perfecte thuiswerkplek. Neem dan eens een kijkje op de website van Cieba of neem contact met ze op voor persoonlijk advies.

Op de website is er een groot aanbod uit voorraad leverbaar. Daarnaast kun je bij Cieba in de showroom vergelijken, testen en uitproberen. Zij hebben vele jaren ervaring, kunnen adviseren wat een bureaustoel voor jou een goede bureaustoel maakt en waarom je een bureau in hoogte moet kunnen verstellen.

 

Maak gebruik van betrouwbare apparatuur
Niets heeft zoveel negatieve invloed op je productiviteit als een niet optimaal werkende internet verbinding, een langzame computer of slecht reagerend toetsenbord en muis. Ervaar je klachten, neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

 

Thuiswerkbundel
Speciaal voor de thuiswerkers hebben we een thuiswerk bundel samengesteld. In de bundel vind je twee 24" schermen van HP, welke we middels een bureau- of wandsteun voor je bevestigen en afstellen op de perfecte werkhoogte. Via het bijgeleverde dockingstation sluit jij je notebook eenvoudig en snel aan via USB. Met het draadloos toetsenbord en muis is de set compleet en beschik je over een volwaardige werkplek.

Deze set is uit voorraad leverbaar en inclusief levering, montage en installatie aan huis. Daarnaast hebben we een krachtige Dell notebook geselecteerd welke de set helemaal compleet maakt!

Heb je interesse? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.