Veilig digitale gegevens uitwisselen via Zivver

Geplaatst op 23-09-2020

Wanneer is e-mailen echt veilig? Als jouw organisatie is beschermd tegen de drie belangrijkste oorzaken van datalekken:

  • Het per ongeluk versturen van gevoelige informatie aan de verkeerde persoon;
  • Onderweg onderschepte berichten, door een onveilige verbinding;
  • Hackers die inbreken op e-mailboxen met zwakke wachtwoorden.

Je wilt jouw organisatie op een gebruiksvriendelijke manier beschermen tegen deze drie risico’s. Daarbij blijf je het liefst werken in jouw vertrouwde e-mailprogramma. Dit is precies wat Zivver dagelijks biedt aan vele duizenden gebruikers in honderden organisaties.

Met Zivver voorkom je het per ongeluk versturen van gevoelige informatie aan de verkeerde persoon

Voorkom fouten van medewerkers

Om een menselijke fout te voorkomen, geeft Zivver een melding of waarschuwing voordat je een e-mail met gevoelige informatie verzendt. Slimme bedrijfsregels specifiek voor jouw branche zijn daarbij de basis voor het signaleren van gevoelige informatie. Ook waarschuwt Zivver voor het verzenden van e-mail aan ‘opvallende ontvangers’. Zo voorkom je het selecteren van de verkeerde ontvanger én het onveilig verzenden van gevoelige informatie.

Controleer de ontvanger

Wie online gevoelige informatie deelt, wil zeker weten dat alleen de verzender en ontvanger(s) toegang krijgen. Door het gebruik van tweede factor authenticatie (2FA) weet je zeker dat alleen de ontvanger het bericht kan openen. De ontvanger krijgt dan een code per sms. Mobiel nummer onbekend? Gebruik dan een toegangscode. Is de mailbox gehackt of het apparaat gestolen? Zonder de tweede factor krijgen hackers en andere onbevoegden geen toegang tot de gevoelige informatie.

Versleuteld tegen hackers

Met Zivver kies je voor een toekomstbestendige oplossing om datalekken te voorkomen en hackers buiten te sluiten. Automatisch TLS-beveiligde verbindingen en asymmetrische zero-knowledge encryptie bieden bescherming. Hierdoor ziet ook Zivver de inhoud van berichten en bijlagen niet. Privé is ook echt privé.

Behoud regie over informatie

Met Zivver behoud je altijd controle over jouw e-mailberichten. Je ziet of berichten gelezen zijn en ze – in geval van een vergissing – ook weer terugtrekken. Vermoed je een datalek? Dan wil je weten wat er is gebeurd! Hiervoor biedt Zivver een uitgebreide auditlog en een communicatielog. Daarmee krijg je inzicht om snel te kunnen schakelen, reputatieschade te beperken en te voldoen aan de meldplicht datalekken.

Veilig bestanden delen, vanuit jouw eigen omgeving

Vanuit je eigen mailadres en in vertrouwde omgeving

Met Zivver werk je gewoon vanuit je eigen, vertrouwde e-mailadres. Je gebruikt dus geen @zivver mailadres. Daarnaast werk je veilig vanuit jouw bekende omgeving (zoals Outlook). Zowel voor jou als voor je klanten vertrouwd, eenvoudig en snel.

Herkenning van gevoelige informatie en opvallende ontvangers

Bij gevoelige informatie in een e-mailbericht of bijlage krijg je vóór verzending een waarschuwing. Zo maakt de software je bewust van gevoelige informatie. Zivver combineert het herkennen van gevoelige informatie met het analyseren van de opgegeven ontvanger. Je krijgt een waarschuwing als ontvangers nog niet eerder dit type gevoelige informatie ontvingen.

Bericht terugtrekken

Je hebt altijd controle over verzonden berichten. Je ziet of berichten zijn gelezen en kan ze op elk moment terugtrekken. Op die manier dicht snel je een potentieel lek.

Herkenning van gevoelige informatie en opvallende ontvangers

Met Zivver verzend je bestanden tot 5TB. Gratis file transfer diensten zijn hiermee overbodig. Eventuele restricties van de e-mailprovider van de ontvanger hebben geen invloed.

Ben je benieuwd naar de werking van Zivver? Neem dan hier contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie!