Uw wireless specialist

Een goede dekking, een stabiel en snel Wi-Fi netwerk is tegenwoordig vanzelfsprekend geworden. Daarom geven problemen zoals het wegvallen van de verbinding, een slecht bereik van het netwerk, een wegvallende of trage verbinding des te meer irritatie bij de gebruikers. Incito helpt u graag bij het oplossen van deze problemen en voorziet u graag van een goed draadloos netwerk. Met behulp van een site survey op locatie kunnen we snel in kaart brengen waar de problemen vandaan komen en hoe deze zijn op te lossen. Ook is deze dienst heel goed te gebruiken bij de aanleg van een nieuw netwerk.

Waarom een site survey?

Een draadloos netwerk bestaat uit veel onderdelen zoals access points, controllers, clients maar ook passieve en actieve netwerkcomponenten. Hiernaast zijn er nog veel meer factoren waar rekening mee gehouden dient te worden bij het aanleggen van een draadloos netwerk. Denk hierbij aan het aantal gebruikers, de gewenste snelheid per gebruiker, de afstand tot het access point, type draadloze verbinding maar ook zijn het in kaart brengen van externe storingszenders van belang. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld metalen rekken, liften, wanden, balken, leidingen en betonnen muren.

Een site survey geeft een goede weerspiegeling van de werkelijke situatie. Middels deze inventarisatie krijgen we een goed beeld van de belemmeringen van de locatie. Vaak zijn de storingszenders namelijk niet zichtbaar en met behulp van professionele apparatuur kunnen alle signaalwaardes goed in kaart worden gebracht. Hierop kan handig worden ingespeeld met de keuze van de juiste apparatuur alsmede waar deze geplaatst dient te worden om tot het beste resultaat te komen. Dit advies verwerken we vervolgens in een site design rapport.

Site Design Rapport

Dit rapport bevat een locatieplan met een overlay van het dekkingspatroon. Het dekkingspatroon is een visualisatie van de dekkingsgraad van de Wi-Fi verbinding. Op deze manier krijgen we een goed beeld van de benodigde apparatuur en waar deze het beste geplaatst dient te worden. In het rapport verwerken wij gelijk een vrijblijvende offerte voor deze apparatuur tezamen met de benodigde arbeid voor de realisatie van het Wi-Fi netwerk. Heeft u interesse of zou u meer informatie willen over de Wi-Fi oplossingen die Incito te bieden heeft? Laat via onderstaand formulier dan snel uw contactgegevens achter.

Optimalisatie

Ook helpen we u als u al over een draadloos netwerk beschikt maar deze nog niet optimaal functioneert. Problemen zoals het wegvallen van een netwerk, slecht bereik of trage verbindingen zijn vaak gemakkelijk op te lossen door de Wi-Fi apparatuur te verplaatsen of door een access point bij te plaatsen. Neem contact op met Incito om de mogelijkheden te bespreken.

 

      

Heatmap & spectrum analyzer

Neem vrijblijvend contact op